Zondag 7 april 2019 | 15.30 - 18.00 uur

Hoofdact:

AMANDA RHEAUME

Amanda Rheaume ( Ottawa) is een voldongen Métis singer-songwriter met een krachtige, lichtjes zanderig, zeer persoonlijk en onmiddellijk toegankelijk folk / roots geluid met elementen van country, pop en soul. Rheaume heeft diverse CD's op haar naam staan waaronder  albums Holding Patterns ( 2016) Keep a Fire (2013), Light of Another Day (2011). Bijgestaan door The Great Unknown heeft ze gespeeld voor artiesten als Emmylou Harris,  K'Naan, Lucinda Williams en Ani Difranco. Haar succes is ondermeer te danken aan haar gave om persoonlijke verhalen te verpakken in boodschappen, een gevoel van positiviteit op de wekken en zich te verbinden met het publiek.  Op dit moment is er een nieuwe CD uit: THE SKIN I’M IN.  Amanda oogstte veel lof tijdens een eerder optreden  bij Lazy Sonnie Afternoon in 2016. Haar toenemende succes vloeit voort uit haar gevoel van soulvolle vermogen om persoonlijke verhalen te vertalen in boodschappen, een gevoel van positiviteit op te roepen, de kracht van degenen die voor haar staan ​​te communiceren en contact te maken met haar luisteraars. Haar trio bestaat verder uit Kyler Tapscott, gitaar en vocalen en op bas en vocalen Tyson Gallowayne.

Supportact:

JEFFERY STRAKER

Pianist singer/songwriter Jeffery Straker komt naar Nederland om zijn nieuwe CD "Dirt Road Confessional" te promoten.De muziek van Jeffery Straker doet denken aan een vroege Elton John en/of Billy Joel en met vlagen van Rufus Wainwright. Jeffery staat onder contract bij Universal Canada platenmaatschappij en zijn nieuwste, zevende CD “Dirt Road Confessional” is in Mei 2017 op dit label uitgebracht.
Jeffery’s CD “Songs From Highway 15” was opgenomen vlak na zijn verhuizing naar Toronto in 2006. Zijn definitieve doorbraak kwam met zijn in 2012 uitgebrachte vijfde CD “Vagabond”, die is geproduceerd door meervoudig award winnaar Danny Michel. Aangemoedigd door fantastische reviews (De Toronto Star noemde “Vagabond”: “een van de meest foutloos en perfect uitgevoerde CD’s in welk genre dan ook sinds lange tijd uitgebracht in Canada!”) begon Straker aan een druk, zeer gevarieërd  live schema van huis concerten, prominente folk en jazz festivals, uitverkochte theater shows tot optreden met Canadese Symphony orkesten.

Dat momentum wist hij niet alleen vast te houden maar uit te breiden met de release in 2015 van “North Star Falling”. Deze CD (top 10 iTunes Canadese singer/songwriter hitlijst) zorgde voor een snel groeiende fan-base in Europa en Latijns Amerika. Met zijn zevende CD “Dirt Road Confessional” (2017) versterkt hij zijn status als een van de meest getalenteerde singer/songwriters in Canada van dit moment.
Pim Bouwens begeleidt Jeffery op gitaren en percussie.