Zondag 3 februari 2018 | 15.30 - 18.00 uur

Hoofdact:

TRIO SPANJERS, DIJSSELDONK EN PLANTEIJDT

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar ooit in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Hierbij gebruik makend van dezelfde karakteristieke mix van Amerikaanse roots-stijlen.
Hun repertoire bestond aanvankelijk uit songs van The Band, aangevuld met vergeten pareltjes uit de americana. Gaandeweg zijn de drie steeds meer eigen werk toe gaan voegen, waarvan een proeve is vastgelegd op hun titelloze EP uit 2015.
Voor de voorjaarstour van 2018 wordt de inspiratie voor een groot deel gehaald uit New Orleans, smeltkroes en geboorteplaats van jazz, rhythm & blues, soul en funk. Verwacht songs (in de stijl) van o.a. Fats Domino, Allen Toussaint en Dr. John.
Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met veel instrumentaal vuurwerk en fraaie driestemmige zang. En passant het bewijs leverend dat een semi-akoestisch trio zonder drummer wel degelijk kan grooven!
Roel Spanjers - piano, accordeon, zang
Eric van Dijsseldonk - gitaar, mandoline, zang
Wouter Planteijdt - gitaar, zang

Supportact:

THE CHAPS CABIN

Martijn van Herpen en Stephan van de Kimmenade zijn door de wol geverfde rockmuzikanten, die elkaar hebben gevonden als ‘westcoast’georiënteerde  singer/songwriters. Waar zij met hun rockband harde en knallende optredens verzorgen, brengen ze als The Chap’s Cabin juist iets zachts en innemends. De intieme sfeer van hun EP ‘Miracles’ laat het lijken alsof de muzikanten naast je in de huiskamer zitten. Breekbare teksten, gedragen door stevige muzieklijnen en sterke refreinen, die in je hoofd blijven hangen. De stemmen van Martijn en Stephan zijn mooi op elkaar afgestemd en maken het geheel tot een warm geluid. Laat je meevoeren door de melancholische muziek van The Chap’s Cabin, die altijd doordrenkt is met een zweem van hoop.