Zondag 2 juli 2017

Björn van der Doelen en Toon van der AA

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC.  Op zondag 2 juli stond hij als muzikant (met 2 huursoldaten) op het podium van de Kapelzaal. Voorafgegaan door de veelzijdige zanger Toon van der AA.  

Björn van der Doelen trio.
Al voor zijn dertigste was Björn met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant.  Als voetballer was hij al een speler met karakter;  sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft.  Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.   Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken.  Verhalen en songs over gemis en verlangen over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil. 

Toon van der AA
Voor Toon staat muziek gelijk aan genieten van het leven! Zijn eerste bandje was Dirty 68, het jaartal zegt het al. Daarna speelde hij in diverse bands. Hij heeft ook nog een hele periode voor platenlabel MMP gewerkt. Opnames gemaakt in de meest variabele muzieksoorten en achtergrondkoorwerk gedaan. Voor studio Arti Sonic vaak reclame gezongen. Alweer even geleden besloot hij het anders aan te pakken. Geen  gillende gitaren, bonkende drums maar gewoon simpel Toon. Als "Simpeltoon" zet hij een goede,intieme sfeer neer met evergreens van de jaren vijftig tot nu toe. Kortom een veelzijdige zanger, die dankbaar is dat hij zich in al die varianten heerlijk thuis voelt.
Foto's Theo Looijmans

Foto's:

Klik hier of op de foto voor meer foto's

Video: